Лучени кюфтета с магданоз и целина

Необходими продукти:
8 - 10 глави лук
1,5 чаени чаши брашно
1 морков
1 картоф
магданоз
копър
целина
100 милилитра олио
сол
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на сламки и го залейте с вряща вода за 5 - 7 минути. Отцедете водата и прибавете брашното. Нарежете копъра, лука и целината на ситно, а суровите картоф и морков настържете на едро ренде. Смесете всички продукти, овкусете с подправки и разбъркайте добре. От сместа оформете кюфтета и ги изпържете в олиото до образуването на златиста коричка. Готовите кюфтета прехвърлете в друг тиган и оставате на слаб огън под капак за 20 минути.
Може да поднесете със сметана, кетчуп или майонеза. Също така като допълнение към различни месни ястия.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Кюфтета от спанак и ориз с чесън и лук
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Спаначени кюфтета с коприва
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Люти кюфтета със спанак и булгур
- Кюфтета от броколи с млечен сос
Коментари към Лучени кюфтета с магданоз и целина