Кюфтета от патладжан и кейл в доматен сос
Необходими продукти:
- 2 чаени лъжички зехтин
- 2 големи патладжана, разрязани на две
- 100 грама нарязан ситно кейл
- сол и черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
- 1/4 чаена чаша вода
- спрей мазнина за пръскане
- 1 разбито яйце
- 1 и 1/2 чаена чаша едро смляна галета
- 2 чаени лъжици микс от риган и босилек
- 1 супена лъжица чесън на прах
- 1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
- 100 грама настърган чедър
- 600 грама домати от консерва
- 4 скилидки чесън
- 1 стрък мащерка
- нарязан босилек за украса
- сирене или извара за гарнитура
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. В тенджера добавете мазнина и сложете кейла, патладжаните, солта, двата вида пипер и водата. Гответе докато се сварят зеленчуците и охладете. Преместете ги в блендер и разбийте до хомогенност.
В купа добавете чедъра, яйцето, галетата, ригана и босилека, чесъна на прах, магданоза и пасираните зеленчуци. Разбъркайте и оформете кюфтенца. Подредете ги в намаслена тава и запечете за 25 минути.
В друг съд сотирайте чесъна и прибавете мащерката, пасираните домати и босилек. Варете на слаб огън и след като започне да се сгъстява охладете. Гарнирайте кюфтенцата с получения сос, поръсете с босилек и сирене. Поднесете ястието и му се насладете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.mangotomato.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от карфиол, моркови и ядки
- Спаначени кюфтета с броколи
- Кюфтета от киноа с моркови и кашкавал
- Кюфтета от грах със спанак, магданоз и чесън
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Кюфтета от броколи с млечен сос
Коментари към Кюфтета от патладжан и кейл в доматен сос