Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Кюфтета от патладжан и кейл в доматен сос

Кюфтета от патладжан и кейл в доматен сос

Кюфтета от патладжан и кейл в доматен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 2 чаени лъжички зехтин
  • 2 големи патладжана, разрязани на две
  • 100 грама нарязан ситно кейл
  • сол и черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус
  • 1/4 чаена чаша вода
  • спрей мазнина за пръскане
  • 1 разбито яйце
  • 1 и 1/2 чаена чаша едро смляна галета
  • 2 чаени лъжици микс от риган и босилек
  • 1 супена лъжица чесън на прах
  • 1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
  • 100 грама настърган чедър
  • 600 грама домати от консерва
  • 4 скилидки чесън
  • 1 стрък мащерка
  • нарязан босилек за украса
  • сирене или извара за гарнитура


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 190 градуса. В тенджера добавете мазнина и сложете кейла, патладжаните, солта, двата вида пипер и водата. Гответе докато се сварят зеленчуците и охладете. Преместете ги в блендер и разбийте до хомогенност.

В купа добавете чедъра, яйцето, галетата, ригана и босилека, чесъна на прах, магданоза и пасираните зеленчуци. Разбъркайте и оформете кюфтенца. Подредете ги в намаслена тава и запечете за 25 минути.

кюфтенца от кейл

В друг съд сотирайте чесъна и прибавете мащерката, пасираните домати и босилек. Варете на слаб огън и след като започне да се сгъстява охладете. Гарнирайте кюфтенцата с получения сос, поръсете с босилек и сирене. Поднесете ястието и му се насладете.

кюфтенца от кейл

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.mangotomato.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаДиетиЛайфстайл