Лютив барбекю сос
За любителите на месото и пикантните подправки представяме лесна рецепта за барбекю сос с чили. Приготвянето ще отнеме само 10 минути, а в резултат ще имате чудесна добавка към всякакъв вид месо. Е, да започваме!
Необходими продукти
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 3 смлени скилидки чесън
- 1 лютива чушка, нарязана на ситно
- 1 супена лъжица семена от копър (може да използвате и стръкове)
- 55 грама кафява захар
- 50 милилитра тъмен соев сос
- 300 милилитра кетчуп
- малко зехтин
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
Запържете лука и чесъна в малко зехтин. Добавете към тях лютата чушка, захарта и копъра. Разбърквайте енергично.
Изсипете в тигана соевия сос и кетчупа, разбъркайте отново и поръсете със сол и черен пипер.
Изчакайте сместа да заври, след което намалете температурата и оставете да къкри няколко минути. Готовият сос може да ползвате към пържоли, наденички и други ястия от месо. Приятен апетит!
Източник: BBC Food
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ТРИ-БИО НАТУРАЛЕН ЕКО ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ГРИЛОВЕ И БАРБЕКЮТА 420 мл
ПАСТА ЗА ЗЪБИ БИОРИПЕЪР ДЖУНИЪР 0 - 6 години 50 мл
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 6 трика за лесно почистване на барбекю и скара
- Как да си направим дървени въглища в домашни условия?
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Сос Бъфало
- Стопете мазнините с напитка от канела, джинджифил и лют пипер
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Пълнени люти чушки с извара в бекон
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
Коментари към Лютив барбекю сос