Лучен киш със сирене

Необходими продукти:
- зехтин за намазване
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 главички стар лук
- 1 чаена лъжичка сол
- 6 яйца
- 1/2 чаена чаша цедено мляко
- черен пипер
- 100 грама натрошено сирене
- 1 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с мазнина кръгла форма за пай. Загрейте зехтин и запържете нарязан ситно лук до златисто, подправете със сол, черен пипер и охладете.
В купа смесете яйцата, цеденото мляко, сиренето и брашното. Разбъркайте до хомогенност и пресипете тестото във формата.
Изпечете киша за 40-45 минути, охладете го, разрежете и поднесете, гарнирай с чаша кисело мляко.
Добър апетит!
Източник: healthyrecipesblogs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Кето лимонов кейк в чаша
- Карамелизиран лук с масло и вино
Коментари към Лучен киш със сирене