Лучен киш със сирене
Необходими продукти:
- зехтин за намазване
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 главички стар лук
- 1 чаена лъжичка сол
- 6 яйца
- 1/2 чаена чаша цедено мляко
- черен пипер
- 100 грама натрошено сирене
- 1 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с мазнина кръгла форма за пай. Загрейте зехтин и запържете нарязан ситно лук до златисто, подправете със сол, черен пипер и охладете.
В купа смесете яйцата, цеденото мляко, сиренето и брашното. Разбъркайте до хомогенност и пресипете тестото във формата.
Изпечете киша за 40-45 минути, охладете го, разрежете и поднесете, гарнирай с чаша кисело мляко.
Добър апетит!
Източник: healthyrecipesblogs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ползи и вреди на червения лук
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Пилешки дробчета с лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Мус от крема сирене с краставици и копър
Коментари към Лучен киш със сирене