Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Лучени кръгчета с моцарела в хрупкава панировка

Лучени кръгчета с моцарела в хрупкава панировка

Лучени кръгчета с моцарела в хрупкава панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 2 едри глави лук
  • 3-4 парчета моцарела
  • брашно и галета
  • 5 яйца
  • олио за пържене
  • за поднасяне сос маринара или друг по ваш избор

 

Начин на приготвяне:

Обелените глави лук нарежете на кръгчета с дебелина около 1 сантиметър.

Моцарелата нарежете на ивици.

Поставете малките лучени кръгчета в по-големите, а празнините помежду им запълнете с моцарела.

Приберете за час във фризера или хладилната камера.

Когато извадите кръгчетата, първо оваляйте всяко в брашно, след това потопете в разбитите яйца, галетата, отново в яйцата и завършете панировката с галета.

Сгорещете олио в голяма тенджера и изпържете лученото предястие до златисто.

Внимавайте да не препържите, защото моцарелата ще се разтече.

Изваждайте готовите върху хартия, за да поеме тя излишното олио.

Да ви е хрупкаво!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлтернативна медицинаСнимкиБотаникаИсторияЛайфстайлДиети