Лучени кръгчета на скара

Макар че лятото е далеч, ви даваме една идея, как да внесете летните аромати на скара в ястията си и през зимата. Пригответе си вкусен лук, маринован с горчица и изпечен на скара.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици кетчуп
- 1/2 чаена лъжица балсамов оцет
- 1 1/2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица горчица (люта)
- 1 чаена лъжица нарязани на ситно листенца розмарин
- олио за намазване
- 4 големи глави лук
Начин на приготвяне:
Накиснете 4 дървени шишчета в студена вода за 30 минути (това ще гарантира, че те няма да прегорят по време на печенето).
Междувременно смесете кетчупа, оцета, меда и горчицата. Прибавете розмарина и оставете настрана.
Обелете лука и нарежете дебели филии от него, като се опитате да ги запазите заедно, без да се разделят на пръстени. Подредете ги върху дъска и внимателно прекарайте шиша през тях, така че да се наредят.
Намажете скара с мазнина по избор и когато загрее, намажете с малко от соса лука и печете за около 20-25 минути, докато се получат следи от скарата и лука омекне.
От време на време намазвайте със соса.
Сервирайте с още розмарин и полейте с останалия сос от горчица и кетчуп преди сервиране.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Салата от маслини и лук
- Полезните ефекти на лука
Коментари към Лучени кръгчета на скара