Лучени кръгчета на скара

Макар че лятото е далеч, ви даваме една идея, как да внесете летните аромати на скара в ястията си и през зимата. Пригответе си вкусен лук, маринован с горчица и изпечен на скара.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици кетчуп
- 1/2 чаена лъжица балсамов оцет
- 1 1/2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица горчица (люта)
- 1 чаена лъжица нарязани на ситно листенца розмарин
- олио за намазване
- 4 големи глави лук
Начин на приготвяне:
Накиснете 4 дървени шишчета в студена вода за 30 минути (това ще гарантира, че те няма да прегорят по време на печенето).
Междувременно смесете кетчупа, оцета, меда и горчицата. Прибавете розмарина и оставете настрана.
Обелете лука и нарежете дебели филии от него, като се опитате да ги запазите заедно, без да се разделят на пръстени. Подредете ги върху дъска и внимателно прекарайте шиша през тях, така че да се наредят.
Намажете скара с мазнина по избор и когато загрее, намажете с малко от соса лука и печете за около 20-25 минути, докато се получат следи от скарата и лука омекне.
От време на време намазвайте със соса.
Сервирайте с още розмарин и полейте с останалия сос от горчица и кетчуп преди сервиране.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Лукът не позволява на мозъка да остарее
- При акари, листни въшки и пожълтяване листата на растенията използвайте лучени люспи
- Запечено сирене с лук и домати
Коментари към Лучени кръгчета на скара