Лимоново пиле с масло и чесън

Необходими продукти:
- 8 пилешки бутчета с кожа, само горната част
- 1 супена лъжица пушен червен пипер
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
- 3 супени лъжици безсолно масло
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1/2 чаена чаша сметана
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
- 1 лимон, прясно изцеден
- 1 чаена лъжичка суха мащерка
- 1 чаена чаша спанак, нарязан
Начин на приготвяне:
- Подправете пилешките бутчета със сол, черен пипер и пушен червен пипер.
- Загрейте 2 супени лъжици масло в голяма тиган на средно силен огън.
- Поставете пилешките бутчета с кожата надолу и пържете около 2-3 минути, обърнете ги и отново запържете до златисто кафяв цвят.
- Извадете месото с решетъчна лъжица от тигана и го поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Добавете останалото масло и задушете чесъна за 1-2 минути.
- Прибавете бульона, сметаната, кашкавала, лимоновия сок и мащерката.
- Изчакайте сместа да заври, намалете силата на котлона и добавете спанака.
- Оставете го да къкри около 3-5 минути, докато омекне и сосът се сгъсти.
- Върнете пилешките бутчета в тигана и ги запечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 25-30 минути.
- Поднесете ги топли, гарнирани по избор.
Забележка!
Ако тиганът не е подходящ за употреба във фурната, изсипете соса в тавичка, подредете пилешките бутчета и запечете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Пилешки шишчета с медено-чеснова глазура
- Пилешко гнездо
- Рецептите на Джейми Оливър: Пържено пиле
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено пиле върху кенче бира
Коментари към Лимоново пиле с масло и чесън