Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Леща с тиквички и спанак

Леща с тиквички и спанак

Леща с тиквички и спанак - изображение

Разнообразете менюто си, приготвяйки следващото вкусно ястие от леща с тиквички и спанак, което се отличава с богат наситен вкус. Благодарение на фибрите, които се съдържат в лещата, ще сте сити дълго време, което прави ястието подходящо за обяд.

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 3 моркова
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 1/2 литра зеленчуков бульон
  • 2 домата
  • 1 1/4 чаена чаша леща
  • 1 1/2 чаена лъжица сух босилек
  • 1/2 чаена лъжица сух риган
  • 1/2 чаена лъжица суха мащерка
  • 1 тиквичка
  • 2 чаени чаши спанак или къдраво зеле
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • сол и черен пипер
  • пармезан за сервиране (по желание)


Начин на приготвяне:

В тенджера запържете нарязаните лук и моркови за 2 минути, добавете пресования чесън и задушете за още 2 минути. Налейте зеленчуковия бульон и сложете доматите на кубчета (може да ползвате и от консерва). Измийте лещата и я изсипете в бульона. Подправете с босилек, риган, мащерка, сложете сол и черен пипер на вкус.

Оставете да заври, след което намалете котлона на ниска степен и покрийте с капак. Варете 35 минути, като разбърквате от време на време.

леща

Нарежете спанака и тиквичката. Добавете ги в ястието и оставете върху котлона за още 10 минути, за да се сварят.

Разтворете лимоновия сок в половин чаена чаша вода и налейте в супата. Ако ви изглежда гъста, добавете още малко вода.

Сервирайте ястието топло. Ако желаете, може да поръсите с настърган пармезан.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:cookingclassy.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаника