Леща с тиквички и спанак
Разнообразете менюто си, приготвяйки следващото вкусно ястие от леща с тиквички и спанак, което се отличава с богат наситен вкус. Благодарение на фибрите, които се съдържат в лещата, ще сте сити дълго време, което прави ястието подходящо за обяд.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 3 моркова
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 1/2 литра зеленчуков бульон
- 2 домата
- 1 1/4 чаена чаша леща
- 1 1/2 чаена лъжица сух босилек
- 1/2 чаена лъжица сух риган
- 1/2 чаена лъжица суха мащерка
- 1 тиквичка
- 2 чаени чаши спанак или къдраво зеле
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сол и черен пипер
- пармезан за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
В тенджера запържете нарязаните лук и моркови за 2 минути, добавете пресования чесън и задушете за още 2 минути. Налейте зеленчуковия бульон и сложете доматите на кубчета (може да ползвате и от консерва). Измийте лещата и я изсипете в бульона. Подправете с босилек, риган, мащерка, сложете сол и черен пипер на вкус.
Оставете да заври, след което намалете котлона на ниска степен и покрийте с капак. Варете 35 минути, като разбърквате от време на време.
Нарежете спанака и тиквичката. Добавете ги в ястието и оставете върху котлона за още 10 минути, за да се сварят.
Разтворете лимоновия сок в половин чаена чаша вода и налейте в супата. Ако ви изглежда гъста, добавете още малко вода.
Сервирайте ястието топло. Ако желаете, може да поръсите с настърган пармезан.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:cookingclassy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Запеканка от червена леща с яйца и сусам
- Супа от леща с гъби
- Веган салата от сотирана леща с чушки и чесън
Коментари към Леща с тиквички и спанак