Леща с печени зеленчуци
Лещата с печени зеленчуци е богата на вкусове, ароматите на печените чушки са много наситени. Приготвена по този начин лещата се превръща от обикновена вечеря в изкусително ястие.
Необходими продукти:
- за печените зеленчуци: 3 малки домата, нарязани
- по 1 червена и жъла чушка
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава чесън, разрязана през средата
- сол и черен пипер
за яхнията:
- 30 грама масло
- 2 чаени лъжици паста хариса
- 1 чаена лъжица сумак
- сол и черен пипер
- 3 чаени лъжици зехтин
- 1 чаена чаша бульон (зеленчуков)
- 1 чаена чаша сварена леща
- 1 супена лъжица сушен магданоз
- 1 стрък зелен лук за гарниране
Начин на приготвяне:
Пригответе зеленчуците, всички ги нарежете на едри парчета и сложете в тава. Поставете двете половинки от главата чесън. Полейте със зехтин и подправете, с ръце разбъркайте добре.
Включете фурната и изпечете 20 минути на 180 градуса.
Прехвърлете зеленчуците в купата на кухненския робот. Изстискайте скилидките чесън и пюрирайте зеленчуците.
Сложете зеленчуковата смес с тенджера и поставете на котлон, включен на средна степен. Прибавете маслото, пастата хариса, сумака и 1 лъжица зехтин. Подправете със сол и черен пипер.
Разбъркайте и добавете бульона и лещата. Покрийте с капак и варете около 10 минути, докато лещата се свари.
Прибавете магданоза и разбъркайте.
Сервирайте като всяка порция полеете със зехтин и поръсите с парченца зелен лук.
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Запеканка от червена леща с яйца и сусам
- Супа от леща с гъби
- Бобови култури
- Къри с червена леща, нахут и спанак
Коментари към Леща с печени зеленчуци