Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Леща с парченца бекон и чесън

Леща с парченца бекон и чесън

Леща с парченца бекон и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 5 ивици ситно нарязан бекон
  • 2 скилидки накълцан чесън
  • 1 глава лук
  • 4 нарязани моркова
  • 6 пресни листа градински чай
  • 1,5 чаени чаши червена леща
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 5 чаени чаши пилешки бульон
  • сол и черен пипер
  • 1 сварено яйце и зехтин за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Запържете парченцата бекон в голяма тенджера, докато се зачервят, след което извадете в чиния.

В мазнината, която се е отделила в съда, изпържете чесъна, лука и морковите. Щом омекнат, прибавете листата градински чай, а минута по-късно кимиона, лещата и налейте бульона.

Разбъркайте и варете супата 20-25 минути, подправете според предпочитанията си.

Ако решите, може да пасирате, но първо извадете градинския чай.

Разпределете в купи, поръсете с парченца хрупкав бекон, напръскайте със зехтин и гарнирайте с резени твърдо сварено яйце.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаника