Леща с парченца бекон и чесън

Необходими продукти:
- 5 ивици ситно нарязан бекон
- 2 скилидки накълцан чесън
- 1 глава лук
- 4 нарязани моркова
- 6 пресни листа градински чай
- 1,5 чаени чаши червена леща
- 1 чаена лъжица кимион
- 5 чаени чаши пилешки бульон
- сол и черен пипер
- 1 сварено яйце и зехтин за поднасяне
Начин на приготвяне:
Запържете парченцата бекон в голяма тенджера, докато се зачервят, след което извадете в чиния.
В мазнината, която се е отделила в съда, изпържете чесъна, лука и морковите. Щом омекнат, прибавете листата градински чай, а минута по-късно кимиона, лещата и налейте бульона.
Разбъркайте и варете супата 20-25 минути, подправете според предпочитанията си.
Ако решите, може да пасирате, но първо извадете градинския чай.
Разпределете в купи, поръсете с парченца хрупкав бекон, напръскайте със зехтин и гарнирайте с резени твърдо сварено яйце.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Червена леща с булгур
- Яхния с коприва и леща
Коментари към Леща с парченца бекон и чесън