Лесни соленки с чедър
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши настърган чедър (или кашкавал)
- 1/2 чаена чаша масло (леко размекнато)
- 1 1/2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица суха горчица
- щипка кайен пипер по желание
Начин на приготвяне:
С миксер с приставки за тесто смесете всички продукти. Тестото се получава много лепкаво (ако желаете, може да омесите на ръка и да пропуснете използването на миксера).
Прехвърлете го върху набрашнен плот и премесете няколко пъти, докато се образува топка от него.
Разточете на близо 30-сантиметров фитил с помощта на дланите си и увийте във фолио. Приберете в хладилник за 1 час, за да стегне.
Ако искате да придадете различна форма на соленките, може да разточите, след което да охладите и да изрежете желаните формички.
Включете фурната да загрее на 200 градуса.
С остър нож нарежете рулото на филийки, които подредете в тава с поставена хартия по дъното й.
Печете 12-15 минути, докато леко променят цвета си и покафенеят по краищата.
Соленките може да съхранявате няколко дни на стайна температура в кутия или да замразите, след което ги преместете в хладилник за една вечер, за да се отпуснат.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Чеснови солени пръчици
- Соленки с масло, орехи и чедър
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
Коментари към Лесни соленки с чедър