Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Лахмаджун/ламаджо (арабска пица) с агнешка кайма

Лахмаджун/ламаджо (арабска пица) с агнешка кайма

Лахмаджун/ламаджо (арабска пица) с агнешка кайма - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама брашно
  • 200 грама кефир (или кисело мляко)
  • по 100 грама агнешко и свинско меса
  • 1 глава кромид
  • 2 скилидки чесън
  • 1 домат
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 жълтък
  • 15 грама магданоз
  • черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:

Пресейте брашното в купа, добавете солта и кефира, замесете еластично тесто, което сложете в найлонов плик и приберете за половин час в хладилника.

Смелете агнешкото и свинското. Лука, чесъна, домата и магданоза също смелете, като използвате блендер.

Добавете зеленчуковата комбинация към каймата, подправете, сложете доматеното пюре и разбъркайте.

Извадете тестото от хладилника и накъсайте и оформете малки топки с тегло около 90 грама всяка. Разточете ги с дебелина около 3 милиметра и подредете в тава върху лист пергамент.

Намажете краищата на основите с разбития жълтък и разпределете тънък слой от плънката по останалата повърхност.

Изпечете пиците за 8 минути в загряна на 220 градуса фурна, а преди поднасяне ги поръсете с нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съвети