Лахмаджун/ламаджо (арабска пица) с агнешка кайма
Необходими продукти:
- 250 грама брашно
- 200 грама кефир (или кисело мляко)
- по 100 грама агнешко и свинско меса
- 1 глава кромид
- 2 скилидки чесън
- 1 домат
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 жълтък
- 15 грама магданоз
- черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете солта и кефира, замесете еластично тесто, което сложете в найлонов плик и приберете за половин час в хладилника.
Смелете агнешкото и свинското. Лука, чесъна, домата и магданоза също смелете, като използвате блендер.
Добавете зеленчуковата комбинация към каймата, подправете, сложете доматеното пюре и разбъркайте.
Извадете тестото от хладилника и накъсайте и оформете малки топки с тегло около 90 грама всяка. Разточете ги с дебелина около 3 милиметра и подредете в тава върху лист пергамент.
Намажете краищата на основите с разбития жълтък и разпределете тънък слой от плънката по останалата повърхност.
Изпечете пиците за 8 минути в загряна на 220 градуса фурна, а преди поднасяне ги поръсете с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да използваме плоча за пица
- Тънките пици са по-калорични
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Бутер баница с кайма
- Хрупкава двойна пица на тиган
Коментари към Лахмаджун/ламаджо (арабска пица) с агнешка кайма