Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня с рикота, цвекло и моркови, обвита в бутер тесто

Лазаня с рикота, цвекло и моркови, обвита в бутер тесто

от 17 май 2018г.
Лазаня с рикота, цвекло и моркови, обвита в бутер тесто - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

за соса с кайма:

  • 200 грама телешка кайма
  • сол и черен пипер
  • 1/2 чаена чаша нарязан лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 консерва от 400 мл доматен сос
  • 1 супена лъжица доматена паста

за пюрето с цвекло:

  • 2 глави червено цвекло - нарязани на кубчета
  • 1/4 глава лук - нарязан на едро
  • 1 скилидка чесън

за пюрето от моркови:

  • 2 големи моркова - нарязани на кръгчета
  • 1/4 глава лук - нарязан на едро
  • 1 скилидка чесън

за задушаването на спанака:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 3 чаени чаши бейби спанак
  • сол и черен пипер
  • щипка лют червен пипер на люспи

за пълнежа с рикота:

  • 220 грама рикота
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • черен пипер

за тестото:

  • 7 кори за лазаня - сварени
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 лист бутер тесто (400 грама)
  • 4 слайса сирене проволоне
  • 1 разбито яйце

за чесновото масло:

  • 3 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица магданоз
  • 2 скилидки чесън - пресовани
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Запечете морковите, цвеклото и лука в тава, покрита с хартия за печене, като не смесвате зеленчуците. Печете ги между 40 и 45 минути, докато омекнат.

За соса с каймата загрейте голям тиган и запържете каймата до пълна готовност. Подправете със сол и черен пипер. Добавете лука и задушавайте 10 минути, добавете намачкания чесън и гответе още 1 минута. Добавете доматения сос и доматената паста и оставете да къкри за 20 минути. Подправете и изчакайте да охлади на стайна температура.

За спаначената плънка загрейте в тиган 1 лъжица зехтин и задушете спанака, докато омекне, подправен със сол и черен пипер. Добавете чесъна и лютия пипер и гответе за 1 минута. Оставете да се охлади напълно.

Смесете рикотата, яйцето, магданоза, сол и пипер и разбийте с тел или миксер. Запазете половината, а другата половина разделете на 2 равни части.

Направете морковения пълнеж, в кухненски робот, с поставен S-образен нож, блендирайте морковите, половината от изпечения лук и чесъна до гладка консистенция. Добавете една част от заделената част с рикота и смесете отново. Оставете настрана

За пюрето от цвекло, блендирайте цвеклото в робота, заедно с лука и чесъна, добавете другата заделена част от рикотата и смесете.

нарязване на тестото

Разточете бутер тестото и изрежете горните ъгли. Направете диагонални разрези в двата края, като оставите средата цяла.

част от подредбата на лазанята

Сложете 2 кори от лазаня напречно на бутер тестото в средата. Намажете с пюрето от червено цвекло само в средата. Покрийте с лист лазаня, този път по дължина, само върху пюрето. Отгоре намажете с рикотата и подредете спанака. Покрийте с 2 резена сирене и още една кора за лазаня. Намажете с морковения пълнеж, сложете още от сместа с рикота. Отгоре намажете с доматения пълнеж с кайма, следват два резена сирене и последната кора за лазаня. Завийте краищата на първите две кори към центъра.

преплитане на тестото

Преплетете бутер тестото и намажете с разбито яйце.

Печете 25 минути на 200 градуса.

Смесете разтопеното масло с пресования чесън и с готовата смес намажете готовото руло, докато е горещо. Поръсете с настърган пармезан и магданоз. Върнете във фурната за още 10 минути, докато се разтопи сиренето.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:
  • Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Лесна лазаня с патладжан и рикота Лесна лазаня с патладжан и рикота
  • Лазаня с пилешко, патладжани и млечен сос Лазаня с пилешко, патладжани и млечен сос
5.0/5 1 оценка

Коментари към Лазаня с рикота, цвекло и моркови, обвита в бутер тесто

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Лазаня с рикота, цвекло и моркови, обвита в бутер тесто
    www.framar.bg 
    на 06 October 2025 в 22:47
    Коментирайте "Лазаня с рикота, цвекло и моркови, обвита в бутер тесто"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Макаронени изделия
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Вити бутер банички с шоколад
  • Бутерки с яйчен крем и пудра захар
  • Кулинарни шедьоври от бутер тесто
  • Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
  • Лесна лазаня с патладжан и рикота
  • Сладки бутер сълзички с канела
  • Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Защо умът създава проблеми, които не съществуватЗащо умът създава проблеми, които не съществуват

Защо умът създава проблеми, които не съществуват

от 06 окт 2025г.Прочети повече
Нобел за медицина за 2025 г.: Мери Бранкоу, Фред Рамсдел и Шимон СакагучиНобел за медицина за 2025 г.: Мери Бранкоу, Фред Рамсдел и Шимон Сакагучи

Нобел за медицина за 2025 г.: Мери Бранкоу, Фред Рамсдел и Шимон Сакагучи

от 06 окт 2025г.Прочети повече
Деменцията вече е водеща причина за смърт в АвстралияДеменцията вече е водеща причина за смърт в Австралия

Деменцията вече е водеща причина за смърт в Австралия

от 06 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 10 дни, 5 часа и 43 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 19 дни, 8 часа и 43 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Лазаня за "Гинес" Лазаня за "Гинес"

Лазаня за "Гинес"

от 22 юни 2012г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДАБИГАТРАН ЕТЕКСИЛАТ твърди капсули 110 мг * 30 ТЕВА

СО ФЛОУ ДЕЗОДОРАНТ РОЛ ОН ЛИЧИ/КОКОС 50мл

СО ФЛОУ АНТИПЕРСПИРАНТ ЛИЧИ/КОКОС 50мл

ХРОМ + ГАРЦИНИЯ таблетки * 30 ВИТАГОЛД

СО ФЛОУ ДЕЗОДОРАНТ РОЛ ОН ГОРСКИ ПЛОД 50мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВАКСИГРИП ТЕТРА инжекционна суспензия в предварително на пълнена спринцовка

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:50:58

НИСТАТИН АКТАВИС таблетки 500 000 IU * 20 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:48:42

БЯЛА РУЖА капсули * 100 NATURE'S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:46:44

РЕЛАКСОФИТОЛ капсули * 30 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:44:57

БИОЗИН МАМА таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:43:33
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival