Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня с рикота, цвекло и моркови, обвита в бутер тесто

Лазаня с рикота, цвекло и моркови, обвита в бутер тесто

Лазаня с рикота, цвекло и моркови, обвита в бутер тесто - изображение

Необходими продукти:

за соса с кайма:

  • 200 грама телешка кайма
  • сол и черен пипер
  • 1/2 чаена чаша нарязан лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 консерва от 400 мл доматен сос
  • 1 супена лъжица доматена паста

за пюрето с цвекло:

  • 2 глави червено цвекло - нарязани на кубчета
  • 1/4 глава лук - нарязан на едро
  • 1 скилидка чесън

за пюрето от моркови:

  • 2 големи моркова - нарязани на кръгчета
  • 1/4 глава лук - нарязан на едро
  • 1 скилидка чесън

за задушаването на спанака:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 3 чаени чаши бейби спанак
  • сол и черен пипер
  • щипка лют червен пипер на люспи

за пълнежа с рикота:

  • 220 грама рикота
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • черен пипер

за тестото:

  • 7 кори за лазаня - сварени
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 лист бутер тесто (400 грама)
  • 4 слайса сирене проволоне
  • 1 разбито яйце

за чесновото масло:

  • 3 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица магданоз
  • 2 скилидки чесън - пресовани
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Запечете морковите, цвеклото и лука в тава, покрита с хартия за печене, като не смесвате зеленчуците. Печете ги между 40 и 45 минути, докато омекнат.

За соса с каймата загрейте голям тиган и запържете каймата до пълна готовност. Подправете със сол и черен пипер. Добавете лука и задушавайте 10 минути, добавете намачкания чесън и гответе още 1 минута. Добавете доматения сос и доматената паста и оставете да къкри за 20 минути. Подправете и изчакайте да охлади на стайна температура.

За спаначената плънка загрейте в тиган 1 лъжица зехтин и задушете спанака, докато омекне, подправен със сол и черен пипер. Добавете чесъна и лютия пипер и гответе за 1 минута. Оставете да се охлади напълно.

Смесете рикотата, яйцето, магданоза, сол и пипер и разбийте с тел или миксер. Запазете половината, а другата половина разделете на 2 равни части.

Направете морковения пълнеж, в кухненски робот, с поставен S-образен нож, блендирайте морковите, половината от изпечения лук и чесъна до гладка консистенция. Добавете една част от заделената част с рикота и смесете отново. Оставете настрана

За пюрето от цвекло, блендирайте цвеклото в робота, заедно с лука и чесъна, добавете другата заделена част от рикотата и смесете.

нарязване на тестото

Разточете бутер тестото и изрежете горните ъгли. Направете диагонални разрези в двата края, като оставите средата цяла.

част от подредбата на лазанята

Сложете 2 кори от лазаня напречно на бутер тестото в средата. Намажете с пюрето от червено цвекло само в средата. Покрийте с лист лазаня, този път по дължина, само върху пюрето. Отгоре намажете с рикотата и подредете спанака. Покрийте с 2 резена сирене и още една кора за лазаня. Намажете с морковения пълнеж, сложете още от сместа с рикота. Отгоре намажете с доматения пълнеж с кайма, следват два резена сирене и последната кора за лазаня. Завийте краищата на първите две кори към центъра.

преплитане на тестото

Преплетете бутер тестото и намажете с разбито яйце.

Печете 25 минути на 200 градуса.

Смесете разтопеното масло с пресования чесън и с готовата смес намажете готовото руло, докато е горещо. Поръсете с настърган пармезан и магданоз. Върнете във фурната за още 10 минути, докато се разтопи сиренето.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно