Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
Необходими продукти:
за блатовете:
- 6 чаени чаши намачкани картофи
- 1 чаена чаша препържен бекон, нарязан на ситно
- 1 чаена чаша настърган чедър
- 2 разбити яйца
- 1 връзка зелен лук, нарязан на ситно
- сол и черен пипер на вкус
за соса болонезе:
- 300 грама телешка кайма
- 1/2 глава лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на дребно
- 1 супена лъжица олио
- 1 чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици черен пипер
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1 супена лъжица доматена паста
- 1/4 чаена чаша червено вино
- 1 чаена чаша доматен сос
- щипка захар
за пилешкото:
- 2 пилешки гърди, нарязани
- по 1 червена, зелена и жълта чушка нарязани на пръчици
- 1 супена лъжица подправка фаджита
- 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
- 1 консерва от 400 грама домати
- олио
за сглобяване на лазанята:
- 1 чаена чаша сос бешамел
- тънки резени шунка
- тънки резени кашкавал по избор + още за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
В голяма купа намачкайте картофите заедно с бекона, чедъра, разбитите яйца, зеления лук, сол и пипер.
Направете 4 блата от сместа, като я разпределите в 4 еднакви по размер правоъгълни тави, застлани с хартия. С помощта на лъжица или с ръце оформете блат. Покрийте с фолио и приберете във фризера, за да се стегнат.
Сложете продуктите за пилешкото, в тава и ги изпечете за 20-30 минути, до готовност на месото.
Междувременно в тиган пригответе болонезе соса - сложете нарязаните на ситно лук и чесън да се задушат. Добавете телешката кайма и пържете, докато покафенее (по времето на готвенето я раздробете на трохички). Подправете и сложете доматената паста, гответе няколко минути и сипете виното. Варете, докато течността намелее наполовина. Сложете доматения сос и щипка захар, за да неутрализирате киселинността. Варете, докато сосът се редуцира.
В добре намазнена тава сложете един картофен блат. Отгоре намажете с доматения сос и поръсете с настърган кашкавал.
Следва да сложите още един блат, който намажете с бешамел и покрийте с резени шунка. Поставете последния блат, а върху него сложете пилешкото със зеленчуците.
Поставете резени кашкавал и запечете за 20-30 минути, до златиста коричка.
Охладете за кратко преди сервиране.
twistedfood.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Джоб пица с кори за лазаня
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
Коментари към Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон