Лазаня със спанак и шунка
Необходими продукти:
- 250-300 грама кори лазаня
- 500 грама замразен спанак
- 1 глава лук
- 2 домата
- 150 грама шунка
- 500 милилитра прясно мляко
- 100 грама масло
- 150 грама кашкавал
- 50 грама брашно
- 1 скилидка чесън
- сол, черен пипер, индийско орехче - на вкус
Начин на приготвяне:
Подмажете съда, в който ще печете ястието с 1 ч. л. олио и сложете слой от кори лазаня. Нарежете лука на ситно и го задушете в разтопеното масло. След това прибавете брашното и запържете. Налейте и млякото на тънка струя и оставете да заври. Подправете соса с малко сол и индийско орехче, оставете на тих огън, докато не придобие консистенция на течна сметана.
Нарежете доматите и шунката на кубчета, настържете кашкавала, чесъна намачкайте. Полейте основата с 1/3 от соса, сложете половината от спанака (отцеден от течността), шунка, домати и чесън, следват сол и пипер. Покрийте със следващ пласт кори, половината от останалия сос, спанак, домати, чесън и шунка.
Поставете още кори, сос и поръсете с 1/2 от кашкавала.
Сложете във фурната при 180 градуса за около 40-45 минути. 5 минути, преди да бъде абсолютно готова, поръсете лазанята с останалия кашкавал и върнете обратно да се запече. Оставете да изстине малко, нарежете с помощта на остър нож и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Карфиолена лазаня с пилешко
Коментари към Лазаня със спанак и шунка