Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня със спанак и шунка

Лазаня със спанак и шунка

от 12 март 2013г., обновено на 05 дек 2019г.
Лазаня със спанак и шунка - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 250-300 грама кори лазаня
  • 500 грама замразен спанак
  • 1 глава лук
  • 2 домата
  • 150 грама шунка
  • 500 милилитра прясно мляко
  • 100 грама масло
  • 150 грама кашкавал
  • 50 грама брашно
  • 1 скилидка чесън
  • сол, черен пипер, индийско орехче - на вкус

Начин на приготвяне:

Подмажете съда, в който ще печете ястието с 1 ч. л. олио и сложете слой от кори лазаня. Нарежете лука на ситно и го задушете в разтопеното масло. След това прибавете брашното и запържете. Налейте и млякото на тънка струя и оставете да заври. Подправете соса с малко сол и индийско орехче, оставете на тих огън, докато не придобие консистенция на течна сметана.

Нарежете доматите и шунката на кубчета, настържете кашкавала, чесъна намачкайте. Полейте основата с 1/3 от соса, сложете половината от спанака (отцеден от течността), шунка, домати и чесън, следват сол и пипер. Покрийте със следващ пласт кори, половината от останалия сос, спанак, домати, чесън и шунка.

Поставете още кори, сос и поръсете с 1/2 от кашкавала.

Сложете във фурната при 180 градуса за около 40-45 минути. 5 минути, преди да бъде абсолютно готова, поръсете лазанята с останалия кашкавал и върнете обратно да се запече. Оставете да изстине малко, нарежете с помощта на остър нож и поднесете.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
  • Лазаня със спанак, сирена и сос бешамел Лазаня със спанак, сирена и сос бешамел
  • Лазаня с пилешко месо и сос Бъфало Лазаня с пилешко месо и сос Бъфало
  • Мързелива лазаня Мързелива лазаня
0.0/5 0 оценки

Коментари към Лазаня със спанак и шунка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Лазаня със спанак и шунка
    www.framar.bg 
    на 01 November 2025 в 21:25
    Коментирайте "Лазаня със спанак и шунка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Макаронени изделия
  • Кето лазаня с телешка кайма
  • Лазаня с печурки, сос Бешамел и пармезан
  • Лазаня с пилешко, патладжани и млечен сос
  • Лазаня с пилешко, гъби, лук и домати
  • Лазаня в чаша за един
  • Гъбена лазаня
  • Пилешка лазаня с млечен сос и кисели краставички
  • Лазаня със спанак и тиквички
  • Лазаня с млечен сос, спанак и сирене
  • Лазаня с хрупкав бекон и яйца
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на ФанкониСиндром на Фанкони

Синдром на Фанкони

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Защо хълцаме и как да спремЗащо хълцаме и как да спрем

Защо хълцаме и как да спрем

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Окципитална невралгияОкципитална невралгия

Окципитална невралгия

от 31 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 1 дни, 10 часа и 22 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 11 дни, 6 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Лазаня за "Гинес" Лазаня за "Гинес"

Лазаня за "Гинес"

от 22 юни 2012г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 50 мл БУРОВ

ФАРЕНЗИМ С ВКУС НА ЯГОДА БЕЗ ЗАХАР таблетки за смучене * 20

ОСТРОВИТ ИНОЗИТОЛ ПРАХ 200 г

СУОНСЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 60

ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН таблетки 500 мг * 60 ABX

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:54:21

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:53:09

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: Гери от 31 окт 2025г. в 16:45:46

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: Надежда от 31 окт 2025г. в 16:40:54

РЕПАРИЛ Н гел 40 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:10:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival