Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Лазаня от патладжани, пармезан и доматен сос Маринара

Лазаня от патладжани, пармезан и доматен сос Маринара

от 19 март 2018г.
Лазаня от патладжани, пармезан и доматен сос Маринара - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

За соса маринара:

  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 1 глава чесън, всички скилидки се смачкват
  • 1 голяма глава червен кромид лук (нарязан)
  • 3 филета аншоа от консерва
  • 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
  • 1 супена лъжица доматена паста
  • 1/4 чаена чаша бяло сухо вино
  • 2 консерви от 800 грама цели белени домати
  • 1/4 чаена чаша накъсани листа босилек
  • 1/2 чаена лъжица сух риган
  • сол

За патладжаните и сглобяването:

  • 4 големи патладжана
  • сол
  • 3 чаени чаши Панко галета
  • 1 1/2 чаена лъжица сух риган
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 1/2 чаена чаша брашно
  • 5 големи яйца - разбити
  • 1 1/3 чаена чаша зехтин
  • 1/2 чаена чаша босилек плюс листа босилек за сервиране
  • 1/2 чаена чаша свеж магданоз
  • 1 1/3 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • 225 грама прясна моцарела, нарязана на тънко

Начин на приготвяне:

Пригответе соса: в голям тиган (който може да сложите във фурната след това) налейте зехтина и запържете смачканите скилидки чесън, докато станат златисти (около 4 минути). Добавете ситно нарязания лук, аншоата, лютия червен пипер. Гответе, докато лукът стане прозрачен, около 5 минути. Изсипете доматената паста и разбъркайте. След 2 минути налейте виното, изчакайте да заври и гответе, докато се изпари напълно, за около 1 минута. Намачкайте доматите от консервата, прибавете и тях, подправете. Сложете 1 1/2 чаени чаши вода в бурканите/кутиите от доматите, разклатете внимателно и излейте течността в тигана. Прехвърлете съда във фурната и оставете на 180 градуса за 2-2,5 часа.

Изчакайте соса да се охлади и го блендирайте в кухненски робот, докато стане гладък. Подправете със сол на вкус.

Нарежете патладжаните по дължина на парчета, дебели около 2 см. Посолете ги и наредете 2-3 от тях едно до друго. Покрийте ги с няколко слоя кухненска хартия и отгоре сложете още патладжани, следва още хартия, продължете така, докато свършат резените. Притиснете ги с тежък тиган и оставете за 60 минути, за да се изцеди излишната течност от тях. Тази стъпка дава на патладжана кремообразна текстура при печене.

Междувременно смелете в кухненски робот галетата, ригана, черен пипер и 3/4 чаена чаша от пармезана до много фино. Прехвърлете сместа в плитка чиния.

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете брашното в друга купа, а яйцата в трета. Всяко парче от патладжана панирайте в трите смеси - първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Подредете патладжаните върху решетка.

Загрейте 2/3 чаена чаша зехтин в голям тиган (най-добре от чугун) на средна температура. Изпържете патладжаните до златисто (около 5 минути). Извадете върху хартиени кърпи, за да премахнете излишната мазнина. Довършете запържването и ако има нужда, добавете и останалия зехтин. Подправете на вкус и оставете да се охладят.

В купа смесете магданоза, босилека, моцарелата (зрялата) и останалия пармезан.

Излейте 1 чаша сос Маринара на дъното на правоъгълна тавичка за печене с размери 30 на 20 см и подредете 1 слой от патладжана (нарежете го така, че да запълва цялата тава). Полейте с още 1 чаша сос и поръсете с микса от подправки и сирена. Повторете процедурата, докато свършат всички патладжани. Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече поне за 45-60 минути.

Извадете от фурната, махнете фолиото и подредете прясната моцарела по повърхността. Увеличете температурата до 220 градуса и запечете лазанята, непокрита, за още 15 минути, докато сиренето стане на балончета и се запече до златисто.

Изчакайте ястието да се охлади 30 минути, преди да сервирате. Гарнирайте с листенца босилек.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Джоб пица с кори за лазаня Джоб пица с кори за лазаня
  • Кето лазаня с телешка кайма Кето лазаня с телешка кайма
  • Мързелива лазаня Мързелива лазаня
5.0/5 1 оценка

Коментари към Лазаня от патладжани, пармезан и доматен сос Маринара

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Лазаня от патладжани, пармезан и доматен сос Маринара
    www.framar.bg 
    на 24 November 2025 в 20:03
    Коментирайте "Лазаня от патладжани, пармезан и доматен сос Маринара"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
  • Джоб пица с кори за лазаня
  • Лесна лазаня с патладжан и рикота
  • Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
  • Кето лазаня с телешка кайма
  • Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
  • Мързелива лазаня
  • Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
  • Рулца лазаня с плънка от сладки картофи, рикота и спанак
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Биологично лечение намалява обострянията при пациенти с ХОБББиологично лечение намалява обострянията при пациенти с ХОББ

Биологично лечение намалява обострянията при пациенти с ХОББ

от 24 ное 2025г.Прочети повече
Пациенти със синдром на Мошковиц настояват за промяна на Клинична пътека 244.1Пациенти със синдром на Мошковиц настояват за промяна на Клинична пътека 244.1

Пациенти със синдром на Мошковиц настояват за промяна на Клинична пътека 244.1

от 24 ное 2025г.Прочети повече
Забавени плащания водят до опасност от недостиг на лекарстваЗабавени плащания водят до опасност от недостиг на лекарства

Забавени плащания водят до опасност от недостиг на лекарства

от 24 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 24 дни, 9 часа

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 34 дни, 5 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СУОНСЪН ВИТАМИН Е 400 IU капсули * 60

БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕЛЕМИ 10 мл

МИГ ДЖУНИЪР перорална суспензия 40 мг / мл 100 мл BERLIN CHEMIE

ГЕЛ КЮРАСЕПТ PREVENT 30 мл

АЛФУКОН таблетки с удължено освобождаване 10 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Д-р Лушка Георгиева Бошнакова

Коментар на: Росица Чиракчиева от 24 ное 2025г. в 16:09:23

Аптека "Свети Георги Победоносец", гр. Лом

Коментар на: Mariq Ilieva от 24 ное 2025г. в 14:35:49

СИНДЖАРДИ таблетки 5 мг / 1000 мг * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 ное 2025г. в 12:37:32

ПАПИЛОКЕЪР вагинален гел 5 мл * 7

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 ное 2025г. в 12:37:16

БИОВЕСТИН флакон * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 ное 2025г. в 12:34:42
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival