Лазаня в чеснов хляб
Ароматен и пухкав чеснов хляб — не ви трябва повече, за да ви убедим, че ще е вкусно, но продължаваме — сега си представете и една лазаня с топящ се кашкавал... време е да смесим и двете любими ястия и да видим какво ще се получи!
Необходими продукти:
- 300 грама тесто
- 1 супена лъжица масло
- 2-3 скилидки чесън
- 1 супена лъжица риган
- 400 грама прясна моцарела
- 3 сварени листа за лазаня
- 1 чаена чаша сос маринара
- 1 чаена чаша рикота
- 1/2 чаена чаша листа свеж босилек
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и смачкайте скилидките чесън в него, добавете ригана. Разстелете тестото по дъното на намазнена правоъгълна тавичка и го намажете добре с чесновото масло.

Подредете част от моцарелата в средата на тестото по дължина. Отгоре покрийте с кора за лазаня, върху нея намажете от соса маринара, добавете рикота и подредете листенца босилек. Под същия ред подредете и следващите две кори за лазаня.

Загърнете краищата на тестото върху продуктите, за да се оформи руло, а двата края подвийте навътре.
Намажете с останалото чесново масло и запечете във фурната на 220 градуса за 10 минути.
Сервирайте незабавно, за да може да се насладите на топящите се сирена.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Погача за прощъпулник
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Пъстър маймунски хляб с разнообразие от вкусове
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Двуседмична диета с хляб
- Домашна питка с чесново масло и магданоз
- Домашен хляб с тиква и орехи
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Виенска франзела
Коментари към Лазаня в чеснов хляб