Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лазаня в чеснов хляб

Лазаня в чеснов хляб

Лазаня в чеснов хляб - изображение

Ароматен и пухкав чеснов хляб — не ви трябва повече, за да ви убедим, че ще е вкусно, но продължаваме — сега си представете и една лазаня с топящ се кашкавал... време е да смесим и двете любими ястия и да видим какво ще се получи!

Необходими продукти:

  • 300 грама тесто
  • 1 супена лъжица масло
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица риган
  • 400 грама прясна моцарела
  • 3 сварени листа за лазаня
  • 1 чаена чаша сос маринара
  • 1 чаена чаша рикота
  • 1/2 чаена чаша листа свеж босилек

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и смачкайте скилидките чесън в него, добавете ригана. Разстелете тестото по дъното на намазнена правоъгълна тавичка и го намажете добре с чесновото масло.

подреждане на моцарелата

Подредете част от моцарелата в средата на тестото по дължина. Отгоре покрийте с кора за лазаня, върху нея намажете от соса маринара, добавете рикота и подредете листенца босилек. Под същия ред подредете и следващите две кори за лазаня.

наредената лазаня

Загърнете краищата на тестото върху продуктите, за да се оформи руло, а двата края подвийте навътре.

Намажете с останалото чесново масло и запечете във фурната на 220 градуса за 10 минути.

Сервирайте незабавно, за да може да се насладите на топящите се сирена.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлВидеоСнимкиХрани и ястияНовиниИнтервютаДиети