Кюфтета с шамфъстък

Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици семена от фенел
- 220 грама свинска кайма
- 220 грама мляно пилешко месо
- 2 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 1 чаена лъжица черен пипер
- щипка лют пипер кайен (по желание)
- 1/2 чаена чаша накълцан шамфъстък
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно плосколистен магданоз
Начин на приготвяне:
Смелете семената фенел в хаванче или с мелачка.
Двата вида месо сложете в купа, поръсете със смления фенел, добавете чесъна, черния и лютия пипер (ако използвате) и омесете каймата.
Прибавете шамфъстъка и магданоза и отново комбинирайте.
Оформете кюфтета с размер около 1/4 чаена чаша всяко.
Подредете ги в тава, застлана с хартия, и покрийте с фолио.
Приберете за 1 час до 1 ден в хладилник.
Когато сте готови да ги сготвите, застелете с алуминиево фолио тава, а в чиния сложете няколко слоя кухненска хартия. Загрейте фурната на около 100-120 градуса.
Изпържете кюфтенцата в незалепващ тиган на средна температура за около 5-9 минути всяка страна до готовност. Прехвърлете ги в чинията с хартията, за да се отцедят, а след това в тавата с фолио. Приберете във фурната, докато приготвяте останалите кюфтета, за да ги поддържате топли. Не прекалявайте със съхранението им във фурната, ако престоят там повече от 30 минути, рискувате да изсъхнат.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Веган кюфтета с бял млечен сос
Коментари към Кюфтета с шамфъстък