Кюфтета с плънка от яйца
Необходими продукти:
500 гр кайма
4 сварени яйца
200 гр лук
100 гр хляб
200 мл прясно мляко
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и сварените яйца. Лука изпържете до златисто в олио. Смесете с яйцата и сложете сол на вкус. Накиснете хляба в млякото, смесете с каймата, отцедете леко сместа, овкусете със сол и пипер. Направете "питки" от каймата. В средата на всяка сложете по малко плънка от яйцата и лука, затворете и оформете кюфтета. Подредете ги в подмазана с масло тава и поставете във фурната при 180 градуса за около 40-45 минути. Може също да се изпържат в тиган.
Предложения:
- Плънката от яйца и лук може да замените с пържени гъби;
- Отлична гарнитура към ястието е картофеното пюре.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кюфтета с чесън и прясно мляко на фурна
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Овесени кюфтета
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
Коментари към Кюфтета с плънка от яйца