Кюфтета с кашкавал в зеленчуков сос
Необходими продукти:
1 парче пилешки гърди
1 жълтък
2 глави лук
30 милилитра олио
1/2 чаена лъжица сух риган
щипка сол
100 грама кашкавал
2 зрънца кардамон
1 сушен лимон
1/2 чаена лъжица суха майорана
1 морков
300 грама свинска кайма
1/2 чаена чаша доматен сос
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала с помощта на ситно ренде.
Смелете филето заедно с каймата, към тях прибавете кашкавала, жълтъка, сол и пипер на вкус и омесете всичко.
С мокри ръце оформете кюфтета.
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олиото.
Прибавете настъргания морков, нека се пържи на бавен огън 4 минути, след което налейте доматения сос, разбъркайте и 2 минути по-късно свалете съда от котлона.
Съберете зеленчуците в едната половина на тенджерата, а на свободното място сложете кюфтета. Запържете ги леко, колкото да побелеят.
Добавете чесъна, подправките и лимона в съда и налейте 800 милилитра вряща вода. Оставете кюфтетата да се задушават на среден огън в продължение на 20 минути. Щом свалите от котлона, нека ястието престои под капак 5 минути и тогава поднесете.
Може да допълните с гарнитура по избор или да сервирате самостоятелно.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Кюфтета с шамфъстък
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Кюфтета с кашкавал в зеленчуков сос