Кюфтета с картофи в сметанов сос

Необходими продукти:
400 грама кайма
няколко малки картофа
хляб, накиснат в прясно мляко
брашно за овалване
лук
чесън
черен пипер
сол
олио/масло
За соса:
3 супени лъжици сметана
1 супена лъжица кетчуп
около 120 милилитра вода
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба в прясно мляко, лука нарежете на ситно и добавете двете съставки към каймата. Сложете подправки и омесете добре. Оформете кюфтета (не ги сплесквайте, нека са като топки) и ги оваляйте в брашно. Подредете ги в подмазана с олио тава, а в средата й разположете обелените картофи цели (ако са много големи, разрежете ги), намажете ги с масло и поръсете с нарязания чесън, сол, пипер. Поставете тавата във фурната и нека ястието се приготвя в продължение на 15 минути при 220 градуса.
През това време направете соса. Смесете сметаната, кетчупа, добавете водата и подправките. Със сместа залейте кюфтетата и картофите. Върнете обратно във фурната да се пекат още 30 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтета с шамфъстък
- Доматени кюфтенца с Фета и джоджен
Коментари към Кюфтета с картофи в сметанов сос