Кюфтета с картофи в сметанов сос

Необходими продукти:
400 грама кайма
няколко малки картофа
хляб, накиснат в прясно мляко
брашно за овалване
лук
чесън
черен пипер
сол
олио/масло
За соса:
3 супени лъжици сметана
1 супена лъжица кетчуп
около 120 милилитра вода
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба в прясно мляко, лука нарежете на ситно и добавете двете съставки към каймата. Сложете подправки и омесете добре. Оформете кюфтета (не ги сплесквайте, нека са като топки) и ги оваляйте в брашно. Подредете ги в подмазана с олио тава, а в средата й разположете обелените картофи цели (ако са много големи, разрежете ги), намажете ги с масло и поръсете с нарязания чесън, сол, пипер. Поставете тавата във фурната и нека ястието се приготвя в продължение на 15 минути при 220 градуса.
През това време направете соса. Смесете сметаната, кетчупа, добавете водата и подправките. Със сместа залейте кюфтетата и картофите. Върнете обратно във фурната да се пекат още 30 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Картофена яхния с кюфтенца, зеленчуци и чесън
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Парти кюфтенца с индийско орехче
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
Коментари към Кюфтета с картофи в сметанов сос