Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кюфтета със сос пири-пири

Кюфтета със сос пири-пири

Кюфтета със сос пири-пири - изображение

Необходими продукти:

за соса:

  • 1/2 чаена чаша печени червени чушки, отцедени
  • 1 червена люта чушка
  • 1 малка скилидка чесън
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици оцет
  • 1 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 чаена пушен червен пипер

за кюфтетата:

  • 2/3 чаена чаша панко галета
  • 1 яйце
  • 2 скилидки чесън, настъргани
  • 1 1/4 чаена лъжица сол
  • 3/4 чаена лъжица кимион
  • 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама телешка кайма
  • 3/4 чаена чаша кисело мляко

Начин на приготвяне:

За соса пири-пири, смелете чушките - от буркан и лютата, заедно със зехтин, оцет и подправките. Прехвърлете в малка купичка.

Загрейте фурната на 220 градуса и започнете да приготвяте кюфтетата.

Смесете галетата с 2 супени лъжици от соса и 1 супена лъжица вода. Разбъркайте и добавете яйцето и изчакайте да се абсорбира от галетата. Прибавете подправките, а накрая месото. Омесете добре каймата, за да се разпределят всички вкусове. Оформете малки кюфтенца и ги подредете в тава.

Печете ги за 5 минути, след което включете грила на фурната и ги запечете за още 5-6 минути, до готовност.

Разстелете млякото в чиния, отгоре сложете малко от соса пири-пири, разпределете кюфтенцата и сервирайте с останалия сос.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл