Кюфтета със сос пири-пири
Необходими продукти:
за соса:
- 1/2 чаена чаша печени червени чушки, отцедени
- 1 червена люта чушка
- 1 малка скилидка чесън
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици оцет
- 1 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена пушен червен пипер
за кюфтетата:
- 2/3 чаена чаша панко галета
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън, настъргани
- 1 1/4 чаена лъжица сол
- 3/4 чаена лъжица кимион
- 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама телешка кайма
- 3/4 чаена чаша кисело мляко
Начин на приготвяне:
За соса пири-пири, смелете чушките - от буркан и лютата, заедно със зехтин, оцет и подправките. Прехвърлете в малка купичка.
Загрейте фурната на 220 градуса и започнете да приготвяте кюфтетата.
Смесете галетата с 2 супени лъжици от соса и 1 супена лъжица вода. Разбъркайте и добавете яйцето и изчакайте да се абсорбира от галетата. Прибавете подправките, а накрая месото. Омесете добре каймата, за да се разпределят всички вкусове. Оформете малки кюфтенца и ги подредете в тава.
Печете ги за 5 минути, след което включете грила на фурната и ги запечете за още 5-6 минути, до готовност.
Разстелете млякото в чиния, отгоре сложете малко от соса пири-пири, разпределете кюфтенцата и сервирайте с останалия сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Кюфтенца от елда с гъби
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Испански кюфтенца в доматена салца
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
Коментари към Кюфтета със сос пири-пири