Кюфтета със свинско, ябълка и морков

Необходими продукти:
- 500 грама свинска кайма
- 1 морков, настърган
- 1 ябълка грени смит, обелена и настъргана
- 1 глава лук, наситнена
- 2 стръка магданоз, наситнен + за поръсване
- 2/3 чаена чаша галета
- 1 яйце, разбито
- щипка сол
- зехтин за намазване
- млечен сос
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете каймата, моркова, ябълката, лука, магданоза и галетата.
Добавете яйцето и щипка сол и разбъркайте до хомогенност. Оформете на малки кюфтенца.
Намазнете със зехтин тиган с незалепващо покритие и загрейте на силен огън. Запържете до златисто кюфтенцата от двете страни. Сервирайте, като поръсите с пресен магданоз и млечен сос (по желание).
Да ви е вкусно!
Източник:
healthylunchbox.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Кюфтета с панировка от ленено брашно в зеленчуков сос
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пържени кюфтета с плънка от грах и кашкавал
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Пържени кюфтета с чесън и лук
Коментари към Кюфтета със свинско, ябълка и морков