Кюфтета със свинско, ябълка и морков
Необходими продукти:
- 500 грама свинска кайма
- 1 морков, настърган
- 1 ябълка грени смит, обелена и настъргана
- 1 глава лук, наситнена
- 2 стръка магданоз, наситнен + за поръсване
- 2/3 чаена чаша галета
- 1 яйце, разбито
- щипка сол
- зехтин за намазване
- млечен сос
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете каймата, моркова, ябълката, лука, магданоза и галетата.
Добавете яйцето и щипка сол и разбъркайте до хомогенност. Оформете на малки кюфтенца.
Намазнете със зехтин тиган с незалепващо покритие и загрейте на силен огън. Запържете до златисто кюфтенцата от двете страни. Сервирайте, като поръсите с пресен магданоз и млечен сос (по желание).
Да ви е вкусно!
Източник:
healthylunchbox.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Задушени кюфтета с тиква
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Пържени кюфтета с просо и сос от тахан
- Лучени кюфтенца с картофи и чесън
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
Коментари към Кюфтета със свинско, ябълка и морков