Кюфтета от червена леща и патладжани

Необходими продукти:
- 150 грама червена леща
- 500 грама патладжани
- 6 стръка копър
- 1 супена лъжица подправки по ваш избор
- 1 супена лъжица брашно
- сол на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Накиснете лещата във вода вечерта, преди да приготвите кюфтетата. Зърната ще увеличат обема си два пъти.
Патладжаните увийте във фолио и изпечете във фурната, докато омекнат. Обелете ги и смесете с лещата.
Добавете брашното, наситнения копър и подсолете. Разбъркайте.
Загребвайте от сместа с лъжица (супена) и изпържете кюфтета в горещото олио. Те трябва да се покрият със златиста коричка от двете страни.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Кюфтета от просо и лук в хрупкава панировка
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Кюфтета от тиквички с плънка от домати и кашкавал
- Зеленчукови кюфтета с ориз
- Кюфтета от патладжани с кашкавал
- Лучени кюфтета с магданоз и целина
- Морковени кюфтета с мюсли
Коментари към Кюфтета от червена леща и патладжани