Кюфтета от картофи с риба тон и чесън
Необходими продукти:
- 3 сварени картофа
- 1 консерва риба тон
- 1 сурово яйце
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- брашно
- няколко пера зелен лук
- олио
Начин на приготвяне:
Намачкайте рибената консерва и сварените обелени картофи с вилица, изсипете в купа и добавете яйцето. След това сложете наситнения кромид, пресования чесън и нарязаните пера зелен лук. Разбъркайте старателно и тогава прибавете няколко супени лъжици брашно, за да се сгъсти сместа достатъчно и да може да се оформя. Направете кюфтета, оваляйте ги в брашно и изпържете в тиган с нагорещено олио, докато от двете страни се образува румена коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kedem.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтенца от иракската кухня с телешко месо (Kubbat timman Arancini)
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Сочни кюфтета с настърган картоф
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
Коментари към Кюфтета от картофи с риба тон и чесън