Кюфтета от картофи с риба тон и чесън
Необходими продукти:
- 3 сварени картофа
- 1 консерва риба тон
- 1 сурово яйце
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- брашно
- няколко пера зелен лук
- олио
Начин на приготвяне:
Намачкайте рибената консерва и сварените обелени картофи с вилица, изсипете в купа и добавете яйцето. След това сложете наситнения кромид, пресования чесън и нарязаните пера зелен лук. Разбъркайте старателно и тогава прибавете няколко супени лъжици брашно, за да се сгъсти сместа достатъчно и да може да се оформя. Направете кюфтета, оваляйте ги в брашно и изпържете в тиган с нагорещено олио, докато от двете страни се образува румена коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kedem.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Картофени кюфтета с пилешко
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с чесън
- Картофени кюфтета със сос от сметана и гъби
Коментари към Кюфтета от картофи с риба тон и чесън