Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
Необходими продукти:
- 500 грама филе от сьомга, нарязано на кубчета
- 1/4 чаена чаша галета (за предпочитане "панко")
- 1/2 чаена лъжица чили на прах
- 2 супени лъжици магданоз
- 2 скилидки чесън (наситнени)
- 1 яйце
- сол и черен пипер
за соса:
- 1 меко авокадо
- сокът на 2 зелени лимона
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана (или пълномаслено кисело мляко)
- 1/4 чаена чаша босилек
- 2 супени лъжици магданоз
Начин на приготвяне:
Смелете сьомговото филе и към него добавете останалите продукти и подправете. От получената смес оформете малки кръгли кюфтенца.
Печете ги в тава, намазнена със зехтин в продължение на 15 минути на 180 градуса.
В блендер смелете авокадото с лимоновия сок, сметаната, босилека и магданоза.
Полейте опечените кюфтенца със соса от авокадо и сметана и консумирайте топли.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
- Рибени кюфтета
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз
- Рибени кюфтета с плънка от гъби и лук
Коментари към Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос