Кюфтета от риба тон с майонезен сос
Необходими продукти:
- 1 консерва от 400 грама риба тон
- 6 стръка зелен лук - нарязани на ситно
- по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер
- 1 1/2 чаена чаша галета за паниране
- 1 2/3 чаена чаша майонеза
- 3 супени лъжици олио
- 1/4 чаена чаша ситно нарязани кисели краставички
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 1 супена лъжица горчица на зърна
- 1 чаена лъжица чили сос
Начин на приготвяне:
Сложете рибата, зеления лук, сол, пипер, 1 чаена чаша от галетата и 1 чаена чаша от майонезата в купа. Разбъркайте добре и оформете 4 кюфтета.
Оваляйте ги в останалата галета и притеснете, за да залепне за кюфтето.
Загрейте 3 лъжици олио на средна температура в незалепващ тиган и опържете кюфтетата, докато станат златисти - около 7-8 минути.
Отцедете от мазнината върху кухненска хартия.
В малка купичка за сос сложете магданоза, краставичките, останалата майонеза и чили соса. Разбъркайте и сервирайте с кюфтетата от риба тон.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realsimple.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
- Рибени кюфтета
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз
- Рибени кюфтета с плънка от гъби и лук
Коментари към Кюфтета от риба тон с майонезен сос