Кюфтета от сьомга с картофи и ориз

Необходими продукти:
200 грама консервирана сьомга
1/3 чаена чаша сварен ориз
2 сварени картофа
20 грама сварено цвекло
1 малка глава лук
копър или магданоз на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
галета за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете сварените цвекло и картофи, към тях прибавете ситно нарязаните лук и магданоз.
Намачкайте сьомгата и сложете в съда със зеленчуците, добавете и ориза. Подправете на вкус и разбъркайте старателно всички продукти.
От получената кайма оформете кюфтета, които оваляйте в галета и изпържете в нагорещено олио до образуването на неустоима коричка.
Добър апетит!
Снимка: svoimirykami.club
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Кюфтета от калмари с морков и картоф
- Сьомгови кюфтета с лимонова трева
- Рибени кюфтета с плънка от гъби и лук
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Рибени кюфтета в ароматен сос
- Рибени кюфтета със спанак в млечен сос
- Рибени кюфтета с боб
- Кюфтета от грах и филе от треска
Коментари към Кюфтета от сьомга с картофи и ориз