Панирани кюфтета от калмари с ориз
Необходими продукти:
- 500 грама почистени калмари
- 1/2 чаена чаша ориз
- 1 яйце
- сол, черен пипер и други подправки по ваш избор
- галета
- олио
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, като по време на термичната обработка подсолете.
Смелете ситно калмарите, използвайте машинка за мелене на месо. Към тях прибавете ориза, яйцето и подправките.
От получената "кайма" направете кюфтета, оваляйте ги в галета и изпържете, докато повърхността им се покрие с хрупкава коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookingfood.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
- Рибени кюфтета
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз
Коментари към Панирани кюфтета от калмари с ориз