Рибени кюфтета с извара и чесън
Необходими продукти:
500 грама филе от морска риба
150 грама извара със средна консистенция (нито много течна, нито много суха)
1 яйце
2 супени лъжици грис
чесън - по желание
сол, магданоз (може копър)
галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и смелете филето. Към него прибавете изварата, яйцето, гриса, ситно нарязания магданоз, сол и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Оформете от нея кюфтенца, оваляйте ги в галета и изпържете до златисто в предварително загрято олио.
Поднесете с гарнитура от картофи или ориз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
- Рибени кюфтета
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз
Коментари към Рибени кюфтета с извара и чесън