Рибени кюфтета
Необходими продукти:
300 грама филе от риба
100 грама бял хляб
2-3 яйца
1/2 чаша прясно мляко
5 с. л. галета
100 грама олио
3 с. л. масло
копър, магданоз
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на парчета и смелете с помощта на машинка за мелене на месо заедно с хляба, накиснат в млякото. Прибавете сол, пипер, 1 яйце и разбъркайте.
Разделете получената кайма на части, използвайки супена лъжица. В средата на всяко от кюфтенцата сложете по парченце масло, смесено със зелените подправки. Оформете така, че маслото да остане във вътрешността на кюфтето. След това оваляйте последователно в галета, разбито яйце, отново галета и изпържете от двете страни в умерено нагорещено олио до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз
- Рибени кюфтета с плънка от гъби и лук
Коментари към Рибени кюфтета