Кюфтета от калмари с морков и картоф
Необходими продукти:
- 500 грама почистени калмари
- 1 картоф
- 1 морков
- 2 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- подправки (за морски продукти или други подходящи)
- 2 филии стар бял хляб
- галета
Начин на приготвяне:
Накиснете филиите във вода (може да използвате и прясно мляко), запържете накълцаните 1 глава лук и моркова. Картофа обелете и настържете ситно, като може да го сварите до полуготовност, за да не рискувате да остане суров.
Смесете тези продукти с калмарите, като отцедите течността от хляба. Овкусете с подправка за морски продукти или ваша любима, подходяща за сместа. Сложете скилидките чесън и смелете всичко с машинка за мелене на месо или блендер.
В случай че "каймата" се получи прекалено течна, добавете галета (може да заместите с брашно). Оставете да престои 7-8 минути, след което направете кюфтета, запържете ги в горещо олио до образуване на румена коричка и подредете в тенджера.
Налейте малко вода, добавете втората глава лук, нарязана по ваш избор, скилидка чесън и затворете с капак.
Оставете кюфтетата да се задушават в продължение на 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookingfood.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
- Рибени кюфтета
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз
Коментари към Кюфтета от калмари с морков и картоф