Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Кюфтета от калмари с морков и картоф

Кюфтета от калмари с морков и картоф

Кюфтета от калмари с морков и картоф - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама почистени калмари
  • 1 картоф
  • 1 морков
  • 2 глави лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • подправки (за морски продукти или други подходящи)
  • 2 филии стар бял хляб
  • галета

 

Начин на приготвяне:

Накиснете филиите във вода (може да използвате и прясно мляко), запържете накълцаните 1 глава лук и моркова. Картофа обелете и настържете ситно, като може да го сварите до полуготовност, за да не рискувате да остане суров.

Смесете тези продукти с калмарите, като отцедите течността от хляба. Овкусете с подправка за морски продукти или ваша любима, подходяща за сместа. Сложете скилидките чесън и смелете всичко с машинка за мелене на месо или блендер.

В случай че "каймата" се получи прекалено течна, добавете галета (може да заместите с брашно). Оставете да престои 7-8 минути, след което направете кюфтета, запържете ги в горещо олио до образуване на румена коричка и подредете в тенджера.

Налейте малко вода, добавете втората глава лук, нарязана по ваш избор, скилидка чесън и затворете с капак.

Оставете кюфтетата да се задушават в продължение на 15-20 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookingfood.com.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети