Питки от картофено тесто със зелева плънка

Необходими продукти:
5-7 средни картофа
1 яйце
6 супени лъжици брашно
сол и черен пипер на вкус
500 грама прясно зеле
1 глава лук
100 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до готовност и намачкайте до получаване на пюре, докато са още топли. Прибавете яйцето, брашното и щипка сол. Разбъркайте всичко старателно.
Нарежете зелето и лука, задушете ги заедно в нагорещено олио, докато омекнат и придобият златист цвят. Подправете със смлян черен пипер, подсолете.
Оформете тестото като дебел колбас и нарежете на парчета. Предварително поръсете плота или дъската с брашно.
Всяка част сплескайте с ръце и направете плоска основа. В средата сложете по малко от зеленчуковата плънка (около 1 супена лъжица) и придайте форма на питки, които поръсете с брашно. Предварително отцедете мазнината от зелето.
Сгорещете олио в тиган и в него изпържете до златисто картофените закуски.
Готовите изваждайте върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сладък картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Питки от картофено тесто със зелева плънка