Кюфтета от домашна кайма с карамелизирани ябълки

Необходими продукти:
- 700 грама шарено свинско месо
- 300 грама телешко месо
- 20 грама настърган лук
- 2 стръка нарязан ситно магданоз
- 10 грама млян кимион и 10 грама млян черен пипер
- сол според вкуса
- 20 милилитра тъмна бира
- 1 филийка сух хляб
- 2 обелени и нарязани ябълки
- 20 грама кафява захар
- 10 грама краве масло
- тиган с незалепващо покритие
Начин на приготвяне:
Смелете през месомелачка свинското месо, след това прекарайте и телешкото. Омесете двата вида месо и ги подправете с лук, магданоз, кимион, сол и черен пипер. Бирата смесете с хляба и след като попие комбинирайте с каймата.
Омесете още веднъж и оформете кюфтета. Намажете тигана с масло, загрейте го и изпечете кюфтетата до готовност (5-7 минути). Подредете кюфтенцата в чиния и в друг тиган разтопете още малко масло.
Добавете захарта и след като се карамелизира прибавете ябълките. Разбъркайте внимателно и гарнирайте ястието. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.manusmenu.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфте в чушки камби
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Кюфтета от домашна кайма с карамелизирани ябълки