Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжичка масло
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 340 грама замразени броколи
- 3/4 чаена чаша галета
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 1/3 чаена чаша настърган пармезан
- 2 яйца, леко разбити
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Сотирайте лука и чесъна в продължение на 2-3 минути и отдръпнете от котлона.
- Поставете замразените броколи в гевгир и ги оставете да се размразят за около 30 минути или повече, ако е необходимо. Отцедете и нарежете на едро.
- В голяма купа смесете яйцата, галетата, настърганите кашкавал и пармезан. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Прибавете броколите и отново разбъркайте.
- Използвайте 1/2 чаена чаша от сместа, за да оформите кюфтетата и ги разпределете в подмазана тава.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 минути, обърнете ги внимателно и печете още 15 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете кюфтетата от броколи топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: recipesfoodandcooking.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Кюфтета от спанак и ориз с чесън и лук
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Спаначени кюфтета с коприва
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Зеленчукови кюфтета с ориз
- Люти кюфтета със спанак и булгур
Коментари към Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал