Зеленчукови кюфтета
Необходими продукти (за около 15 кюфтета):
3 патладжана
5 средни картофа
2/3 ч. галета
масло (колкото кибритена кутийка)
малко магданоз
олио за пържене
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. лимонена киселина
сол
За панировката:
2 яйца
1 чаша галета
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на едри парчета, сварете ги в подсолена вода. Патладжаните обелете и нарежете на кръгчета, сложете ги за 1-2 минути във вряща вода, в която сте прибавили лимонената киселина. Така ще премахнете горчивия вкус. След това запържете леко патладжана в маслото. Картофите пасирайте до получаване на гъсто пюре. Пюрирайте и патладжаните отделно. Магданоза накъсайте на ситно. Смесете в дълбока купа двете пюрета, галетата, магданоза, посолете и подправете с пипер.
Разбийте яйцата с вилица, посолете. В отделен съд изсипете галета.
Започнете да оформяте кюфтета от получената "кайма", оваляйте ги в яйцата, след това в галетата и пържете в нагорещено олио от двете страни до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Спаначени кюфтета с броколи
- Кюфтета от грах със спанак, магданоз и чесън
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Кюфтета от патладжан и кейл в доматен сос
- Кюфтета от броколи с млечен сос
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от тиквички и зелен лук с чесън
Коментари към Зеленчукови кюфтета