Кюфтета в сос с грах и подправки
Необходими продукти
За кюфтетата:
500 грама кайма по избор
1 глава лук, нарязана на ситно
1 яйце
1/4 чаена чаша хлебни трохи
1/4 чаена чаша ситно нарязан магданоз
1/2 чаена лъжица куркума
1/2 чаена лъжица кимион
1/2 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
1/4 чаена лъжица канела
сол и смлян черен пипер на вкус
За соса:
1 нарязана на ситно глава лук
1 чаена чаша ситно нарязан магданоз
1 чаена чаша ситно нарязан копър
1 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
сол и смлян черен пипер на вкус
2 чаени чаши вода
3 чаени чаши замразен грах
олио
Начин на приготвяне:
Сложете каймата в подходящ съд, към нея прибавете яйцето, нарязания лук, хлебните трохи и подправките.
Омесете и оформете кюфтета, които приберете в хладилника за час.
Заемете се със соса. Изпържете лука до златисто, прибавете магданоза и копъра, разбъркайте. След това сложете червения пипер, сол, черен пипер и налейте водата.
Когато тя кипне, прибавете кюфтетата и граха (водата трябва да покрива кюфтетата).
Намалете котлона и оставете продуктите да се приготвят в продължение на 25-30 минути.
Може да поднесете готовото ястие с ориз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Веган кюфтета с бял млечен сос
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от коприва
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Кюфтета в сос с грах и подправки