Кюфтета в лучен сос на фурна
Необходими продукти
За кюфтетата:
1 килограм кайма смес
1 голяма глава лук
1 яйце
3 филии стар хляб
3 супени лъжици зехтин
1/2 чаена чаша ситно нарязан пресен магданоз
други зелени подправки по избор
сол и смлян черен пипер на вкус
За лучения сос:
5 глави лук
1/2 чаена чаша вино
1 чаена чаша кетчуп
1 чаена лъжица захар
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте хляба с вода, лука обелете и смелете.
Към каймата прибавете лука, отцедения от течността хляб, яйцето и зехтина.
Накрая сложете зелените подправки, сол и смлян черен пипер на вкус. Омесете всичко и приберете сместа в хладилника.
Заемете се с направата на соса.
Нарежете лука на средни и немного тънки парчета.
Задушете го за кратко в нагорещена мазнина, след което налейте виното. Оставете на среден огън за 5-7 минути, като разбърквате.
Алкохолът трябва да се изпари и тогава прибавете кетчупа, захарта, сол и пипер на вкус. Налейте половин чаша вода, разбъркайте и нека сосът се задушава до готовност.
Прехвърлете в тава. Извадете каймата от хладилника, оформете от нея кюфтета, които подредете върху лучения сос.
Изпечете ястието в загрята до 200 градуса фурна до готовност. Когато кюфтета се зачервят, обърнете ги от другата страна.
Добър апетит!
Снимки: kak-vkusno.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Кюфтета с шамфъстък
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
Коментари към Кюфтета в лучен сос на фурна