Кюфтета в доматен сос
Необходими продукти:
500 грама кайма
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. кетчуп
подправки по ваш избор
80 грама натрошени сухари
1 яйце
2 с. л. пшенично брашно
500 мл пилешки бульон
2 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. накълцан магданоз
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с нарязаните на ситно лук и чесън, добавете кетчупа, подправките яйцето (леко разбито), сухарите. Размесете с ръка. Разделете на 8 порции и оформете кюфтета. Запържете кюфтетата в силно нагорещено олио по 1 минута от всяка страна. Намалете котлона до умерена температура и пържете още няколко минути от двете страни. Поставете ги върху хартиена кърпа и ги запазете топли.
Направете соса: смесете бульона, брашното и доматеното пюре. Разбийте с блендер. Изсипете сместа в тигана, в който сте пържили кюфтетата и оставете на среден огън, докато заври и се сгъсти. След това прецедете, прибавете магданоза, полейте кюфтетата и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтенца от елда с гъби
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Испански кюфтенца в доматена салца
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
Коментари към Кюфтета в доматен сос