Кюфтета в доматен сос

Необходими продукти:
500 грама кайма
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. кетчуп
подправки по ваш избор
80 грама натрошени сухари
1 яйце
2 с. л. пшенично брашно
500 мл пилешки бульон
2 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. накълцан магданоз
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с нарязаните на ситно лук и чесън, добавете кетчупа, подправките яйцето (леко разбито), сухарите. Размесете с ръка. Разделете на 8 порции и оформете кюфтета. Запържете кюфтетата в силно нагорещено олио по 1 минута от всяка страна. Намалете котлона до умерена температура и пържете още няколко минути от двете страни. Поставете ги върху хартиена кърпа и ги запазете топли.
Направете соса: смесете бульона, брашното и доматеното пюре. Разбийте с блендер. Изсипете сместа в тигана, в който сте пържили кюфтетата и оставете на среден огън, докато заври и се сгъсти. След това прецедете, прибавете магданоза, полейте кюфтетата и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтета с шамфъстък
- Доматени кюфтенца с Фета и джоджен
Коментари към Кюфтета в доматен сос