Кюфтета в бирен сос

Необходими продукти:
600 грама кайма
50 грама стар хляб
2 яйца
2 супени лъжици пшенично брашно
1 глава лук
4 супени лъжици мазнина за пържене
сол и черен пипер на вкус
За соса:
1 супена лъжица брашно
2 супени лъжици мазнина
1 глава лук
2 чаени чаши светла бира
сол
черен пипер
индийско орехче
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба във вода, добавете го към каймата, сложете яйцата, подправки на вкус и омесете. Нарежете лука на кубчета, задушете с брашното и изсипете при каймата.
Направете соса. Нарежете и задушете лука. Загрейте мазнината в подходящ съд, изсипете брашното, задушения лук, сложете подправките и налейте бирата. Нека сместа кипне и свалете от котлона.
От получената кайма оформете малки кюфтета, оваляйте ги в брашно и изпържете до златисто. След това залейте със соса и нека ястието се задушава в продължение на 20 минути.
Може да поднесете с гарнитура от сварен ориз и да украсите с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфте в чушки камби
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Кюфтета в бирен сос