Кюфтенца с летни зеленчуци и песто

Необходими продукти:
- 700 грама овкусена кайма или вътрешността на сурови наденици
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънко
- 2 малки тиквички, нарязани на кубчета
- 2 жълти тиквички, нарязани на полумесеци
- 250 грама чери домати
- 1/4 чаена чаша песто
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Оформете от каймата малки кюфтенца. Смесете ги със зеленчуците, подправете със сол и черен пипер.
Отрежете 8 листа фолио, в 4 от тях разпределете зеленчуците с месото и отгоре поставете втори лист. Запечатайте добре.
Изпечете за 15 минути (може да ги изпечете и на грил).
Прехвърлете пакетите в чинии и при сервиране добавете пестото.
Поднесете с хубав препечен хляб.
Източник:
womansday.com/
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Веган кюфтета с бял млечен сос
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтета с панировка от ленено брашно в зеленчуков сос
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Пържени кюфтета с плънка от грах и кашкавал
Коментари към Кюфтенца с летни зеленчуци и песто