Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кюфтенца в пушени гърди и зеленчуков сос

Кюфтенца в пушени гърди и зеленчуков сос

Кюфтенца в пушени гърди и зеленчуков сос - изображение

Необходими продукти

За кюфтетата:

  • 700 грама кайма (сме от равни части пилешко и телешко)
  • 1/2 чаена лъжица смес от различни видове смлян пипер
  • 1,5 чаени лъжици едра морска сол
  • 1/3 чаена лъжица смляна майорана
  • 2 глави шалот лук
  • 320 грама нарязани пушени свински гърди


За зеленчуковия сос:

  • 2 средно големи моркова
  • 3 глави лук шалот (може да заместите с кромид)
  • 1 супена лъжица лют доматен сос
  • 180 милилитра гореща вода
  • 1,5 чаени лъжици едра сол
  • 1/2 връзка пресен копър
  • зехтин


Начин на приготвяне:

Смелете или настържете лука за кюфтетата, добавете го към каймата и я подправете. Омесете добре.

Лука за соса нарежете на полукръгчета, морковите настържете и задушете двата зеленчука в зехтин. Добавете доматения сос, разтворен в горещата вода и подсолете. Сложете и малка част от ситно нарязания копър. Разбъркайте и прехвърлете соса в стъклена или керамична форма за печене.

Направете кръгли кюфтенца от каймата, увийте всяко от тях в парче пушени гърди и подредете в тавата с още горещия зеленчуков сос. Ако ви остане кайма, разпределете я между кюфтетата.

Затворете формата с алуминиево фолио или поставете капак, сложете във фурната и гответе ястието при 160 градуса в продължение на 40 минути.

След това махнете покритието и оставете ястието за още 3-4 минути във фурната.

Поднесете веднага кюфтетата, като ги поръсите с останалия пресен копър.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda-offline.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл