Круши на тиган с кисело мляко

Представяме ви още един бърз и лесен десерт, който е подходящ след всяко едно хранене. Приготвя се бързо, а след него няма опасност да ви стане прекалено тежко.
Необходими продукти:
- 2 круши
- 1 супени лъжици масло
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 2 чаени лъжици мед
- 2 супени лъжици натрошен шамфъстък
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре крушите и ги разрежете през средата по дължина.
С лъжица извадете семенцата им, и всяка половинка отново разрежете през средата по дължина, за да се получат по 4 тънки филийки от всяка круша.
Разтопете маслото в тиган и сложете крушите.
Гответе ги за около 3 минути от страна, посолете ги.
Киселото мляко разпределете в две чинии и полейте с меда.
Отгоре подредете крушите и поръсете с шамфъстъка.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ИНОФАРМ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY
ГРЕЙС КОЛ БУТИК ТЕЧЕН САПУН НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Състав и полезни свойства на крушата
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Круша
- Как да приемаме крушите при различни здравословни състояния
- Круша кактус
- Сладкиш с круши, лешници и шоколад
- Фламбирани круши с портокалов ликьор
- Сладко от круши (цели)
Коментари към Круши на тиган с кисело мляко