Кроасани с кашкавал и сусам
Необходими продукти:
- 250 милилитра прясно мляко
- 6 грама суха мая
- 1/2 чаена лъжица захар
- 1 яйце
- 550 грама брашно
- щипка сол
- 150 грама масло
- 200 грама кашкавал
- сусамови семена за поръсване
Начин на приготвяне:
В топлото мляко разтворете маята със захарта и 2 супени лъжици брашно. Нека престои 10-15 минути, докато се образува "шапка" от мехурчета.
Тогава добавете разтопеното масло, яйцето, щипка сол, постепенно изсипете и брашното. Трябва да се получи еластично и меко тесто. Оставете го на топло място за около час (да увеличи обема си два пъти). Ударете го няколко пъти в плота, след което разделете на три равни части върху набрашнена повърхност.
Плънката
Разтопете 50 грама от маслото, настържете ситно кашкавала.
Разточете едната част от тестото в кръг, намажете с половината от маслото и поръсете с половината от кашкавала.
След това разточете втората топка тесто отново в кръг, поставете върху плънката и също намажете с мазнината и покрийте с кашкавала.
Разточете и последното тесто, сложете го върху втория пласт и притиснете внимателно с ръце (или използвайте точилката за целта). Слоевете трябва да се съединят.
Внимателно разрежете на 16 триъгълника, както е показано на следващата снимка.
Навийте рогчета, като започнете от широката част към върха на триъгълниците.
Намажете повърхността им с разбито яйце и поръсете със сусам.
Подредете кифличките в намазнена тава (или покрийте дъното на съда с лист пергаментова хартия). Оставете за 10-15 минути, за да втасат.
Изпечете в сгорещена на 200 градуса фурна за около четвърт час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бутер кроасани с шунка и кашкавал
- Кроасани с крем тирамису и домашно маскарпоне
- Солени мини кроасани със сирене и кашкавал
- Френски кроасани с вишнев конфитюр
- Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници
- Бутер кроасани с шунка, кашкавал и домат
- Кроасани с топено сирене и кашкавал
- Кроасан със заквасена сметана
- Италиански кроасани с конфитюр от дюли
- Кроасан с яйца и шунка
Коментари към Кроасани с кашкавал и сусам