Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Кроасани с кашкавал и сусам

Кроасани с кашкавал и сусам

Кроасани с кашкавал и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 250 милилитра прясно мляко
  • 6 грама суха мая
  • 1/2 чаена лъжица захар
  • 1 яйце
  • 550 грама брашно
  • щипка сол
  • 150 грама масло
  • 200 грама кашкавал
  • сусамови семена за поръсване


Начин на приготвяне:

В топлото мляко разтворете маята със захарта и 2 супени лъжици брашно. Нека престои 10-15 минути, докато се образува "шапка" от мехурчета.

Тогава добавете разтопеното масло, яйцето, щипка сол, постепенно изсипете и брашното. Трябва да се получи еластично и меко тесто. Оставете го на топло място за около час (да увеличи обема си два пъти). Ударете го няколко пъти в плота, след което разделете на три равни части върху набрашнена повърхност.

Плънката

Разтопете 50 грама от маслото, настържете ситно кашкавала.

Разточете едната част от тестото в кръг, намажете с половината от маслото и поръсете с половината от кашкавала.

След това разточете втората топка тесто отново в кръг, поставете върху плънката и също намажете с мазнината и покрийте с кашкавала.

Разточете и последното тесто, сложете го върху втория пласт и притиснете внимателно с ръце (или използвайте точилката за целта). Слоевете трябва да се съединят.

Внимателно разрежете на 16 триъгълника, както е показано на следващата снимка.

тесто

Навийте рогчета, като започнете от широката част към върха на триъгълниците.

Намажете повърхността им с разбито яйце и поръсете със сусам.

Подредете кифличките в намазнена тава (или покрийте дъното на съда с лист пергаментова хартия). Оставете за 10-15 минути, за да втасат.

Изпечете в сгорещена на 200 градуса фурна за около четвърт час.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти