Кроасан с яйца и шунка

Необходими продукти:
- 12 големи яйца
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица масло
- 6 кроасана, разрязани по дължина
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 6 резена шунка
- 1 1/2 чаена чаша настъргано сирене чедър
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата добре, докато се разпенят. Добавете млякото, подправете и комбинирайте.
Маслото сложете в топъл тиган на ниска температура и го разтопете. Сипете яйцата и изчакайте леко да се стегнат в края, след което избутайте краищата към центъра и разлейте все още суровите яйца по ръба на тигана. Повторете същото движение на всеки 30 секунди до готовност - гответе ги около 6-8 минути (яйцата все още ще изглеждат леко влажни). Прехвърлете ги в купа.
Намажете отрязаната страна на кроасаните с горчица. Разпределете между всички шунката, сложете по половин чаена чаша яйца и 1/4 чаена чаша чедър. Затворете с другата половина на кроасаните.
Печете ги за 8-10 минути, докато чедърът се разтопи.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Шункови рулца с плънка от топено сирене и кисели краставички
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домашна пилешка шунка с маслини
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Домашни гофрети с шунка и кашкавал
- Шунка
- Свежа салата с къпини, шунка и синьо сирене
- Шункови рулца с кайма в доматено-сметанов сос и кашкавалена коричка
Коментари към Кроасан с яйца и шунка