Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Кроасан с яйца и шунка

Кроасан с яйца и шунка

Кроасан с яйца и шунка - изображение

Необходими продукти:

  • 12 големи яйца
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1 супена лъжица масло
  • 6 кроасана, разрязани по дължина
  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • 6 резена шунка
  • 1 1/2 чаена чаша настъргано сирене чедър

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата добре, докато се разпенят. Добавете млякото, подправете и комбинирайте.

Маслото сложете в топъл тиган на ниска температура и го разтопете. Сипете яйцата и изчакайте леко да се стегнат в края, след което избутайте краищата към центъра и разлейте все още суровите яйца по ръба на тигана. Повторете същото движение на всеки 30 секунди до готовност - гответе ги около 6-8 минути (яйцата все още ще изглеждат леко влажни). Прехвърлете ги в купа.

Намажете отрязаната страна на кроасаните с горчица. Разпределете между всички шунката, сложете по половин чаена чаша яйца и 1/4 чаена чаша чедър. Затворете с другата половина на кроасаните.

Печете ги за 8-10 минути, докато чедърът се разтопи.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия