Крехки свински пържоли с чесън и магданоз
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли с кост
- 2 скилидки чесън, обелени
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена чаша листа от пресен магданоз
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 8 малки лукчета, обелени
Начин на приготвяне:
- Смесете чесъна, зехтина и магданоза в блендер и пасирайте, докато се нарежат на ситно.
- Прехвърлете магданозената паста в купичка и я подправете със солта и черния пипер. Разбъркайте.
- Леко изтънете пържолите с чук за месо и ги намажете от двете страни със сместа.
- Прехвърлете ги в купа, покрийте и охладете за минимум 3 часа, за да се мариноват.
- Загрейте фурната до 200 градуса и преместете скарата в долната й част.
- Извадете пържолите от фурната и ги оставете да престоят на стайна температура в продължение на 15 минути.
- Загрейте голям тиган на средно силен огън и запечете свинските котлети от едната страна за около 2-3 минути до златисто кафяв цвят.
- Прехвърлете ги в тавичка със сготвената страна надолу и ги поръсете с отделилите се сосове в тигана.
- Разпределете останалата магданозено-чеснова паста и обелените лукчета и печете в продължение на 13-15 минути.
- Извадете готовите свински пържоли в голяма чиния и ги поръсете с останалия в тавата сос.
- Покрийте хлабаво с алуминиево фолио и ги оставете да си починат за около 5 минути.
- Поднесете ги топли, гарнирани с нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Свински медальони в бекон на фурна
- Маринована свинска пържола
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
Коментари към Крехки свински пържоли с чесън и магданоз