Крехки свински пържоли с ром и ананас
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли с кост
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 3 супени лъжици масло
- 2 чаени чаши пресен ананас, нарязан на кубчета
- 1/4 чаена чаша тъмен ром
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици листенца прясна мента, нарязани на ситно
- 1 лайм, нарязан
- 2 чаени чаши сварен бял ориз
Начин на приготвяне:
- Изтънете свинските пържоли и ги подправете със сол и черен пипер от двете страни.
- Загрейте 2 супени лъжици масло в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете пържолите и ги запържете за около 4-5 минути.
- Обърнете ги, намалете силата на котлона и гответе още 3-4 минути или до желаната готовност на месото.
- Извадете ги в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Разтопете останалото масло в тигана, добавете ананаса и гответе около 2-3 минути на средно силен огън до златисто кафяв цвят.
- Отдръпнете от огъня, внимателно залейте с тъмния ром и отново загрейте.
- След 1-2 минути добавете захарта и бъркайте, докато се разтопи и карамелизира.
- Подредете свинските пържоли в голяма чиния или плато и върху тях разпределете карамелизирания ананас.
- Поръсете с листенца прясна мента, гарнирайте с резенчета лайм и поднесете със сварен ориз.
Приятен апетит!
Снимка: tablespoon.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Свински медальони в бекон на фурна
- Маринована свинска пържола
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
Коментари към Крехки свински пържоли с ром и ананас