Крехки пържоли на тиган с масло, къри, мед и лимон
Необходими продукти:
- 700 грама свинско бон филе
- сол, черен пипер и кимион според вкуса
- 30 грама краве масло или мас
- 2 супени лъжици брашно
- 5 грама къри на прах
- сок от един лимон
- 1 чаена лъжичка мед
- 30 милилитра бира
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на парченца и овкусете всяко със сол, черен пипер и кимион. Утепайте месото в брашно и от двете страни, загрейте маслото в тиган и запечатайте филетата.
Покрийте с капак, намалете мощността на котлона и гответе 10 минути. Обърнете филетата на петата минута. Извадете месото и оставете настрана. Към маслото прибавете бирата, кърито, меда и лимона.
Разбъркайте докато сосът се сгъсти и върнете месото обратно. Задушете за 5 минути и свалете от огъня. Разсипете порции, гарнирайте със соса и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.manusmenu.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Свински медальони в бекон на фурна
- Маринована свинска пържола
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
Коментари към Крехки пържоли на тиган с масло, къри, мед и лимон