Крем супа с пуешко и ориз

Понякога ни остава вече приготвено по някакъв начин пилешко или пуешко месо, което лесно може да бъде използвано на следващия ден, за да си направите вкусна супа, която да сервирате с хрупкави крутони и салата.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
- 2 чаши гъби, нарязани
- 3/4 чаша целина, нарязана
- 3/4 чаша моркови, нарязана
- 1/4 чаша лук, наситнен
- 1/4 чаена лъжичка сол и черен пипер
- 4 чаши пилешки бульон
- 1 чаша ориз басмати
- 3 чаши сготвено пуешко или пилешко, нарязано на късове
- 1/2 чаша заквасена сметана
- 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тенджера на средно силен огън. Добавете гъбите, целината, морковите и шалота и варете, като разбърквате, докато омекнат за около 5 минути.
Добавете брашното, солта и черния пипер и гответе, като разбърквате още 2 минути. Сипете пилешкия бульон и оставете да кипне. Добавете ориза и намалете котлона. Покрийте и гответе, докато оризът омекне или около 5-7 минути.
Добавете пуешкото месо на късчета (или пилешкото), заквасената сметана и магданоза и гответе, докато започне да завира, след което свалете от котлона.
Сервирайте супата топла или студена. По желание с хрупкави крутони и салата.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ПИЛЕШКА СУПА С КЪРИ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Пилешка супа с елда
- Пилешка крем супа с праз
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с броколи, праз и картофи
- Бистра пилешка супа с целина и моркови
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешка крем супа с ориз, парченца месо и джинджифил
- Мексиканска червена супа Позоле
- Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън
- Пилешка каша с фенел и ориз
Коментари към Крем супа с пуешко и ориз