Крем супа с пуешко и ориз
Понякога ни остава вече приготвено по някакъв начин пилешко или пуешко месо, което лесно може да бъде използвано на следващия ден, за да си направите вкусна супа, която да сервирате с хрупкави крутони и салата.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
- 2 чаши гъби, нарязани
- 3/4 чаша целина, нарязана
- 3/4 чаша моркови, нарязана
- 1/4 чаша лук, наситнен
- 1/4 чаена лъжичка сол и черен пипер
- 4 чаши пилешки бульон
- 1 чаша ориз басмати
- 3 чаши сготвено пуешко или пилешко, нарязано на късове
- 1/2 чаша заквасена сметана
- 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тенджера на средно силен огън. Добавете гъбите, целината, морковите и шалота и варете, като разбърквате, докато омекнат за около 5 минути.
Добавете брашното, солта и черния пипер и гответе, като разбърквате още 2 минути. Сипете пилешкия бульон и оставете да кипне. Добавете ориза и намалете котлона. Покрийте и гответе, докато оризът омекне или около 5-7 минути.
Добавете пуешкото месо на късчета (или пилешкото), заквасената сметана и магданоза и гответе, докато започне да завира, след което свалете от котлона.
Сервирайте супата топла или студена. По желание с хрупкави крутони и салата.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
Коментари към Крем супа с пуешко и ориз