Крем супа с бира, бекон и сирене Чедър
Необходими продукти:
200 грама бекон
2 стръка целина
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици масло
4 супени лъжици брашно
1,5 чаена чаша светла бира
3 чаени чаши пилешки бульон
1 чаена чаша готварска сметана
350 грама сирене Чедър
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на малки парчета и изпържете без мазнина в нагорещена тенджера с дебело дъно. Нека придобият златист цвят и извадете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Оставете в съда около 2 супени лъжици от мазнината, която се е отделила от бекона, останалото изхвърлете.
Лука и целината нарежете на малки кубчета, чесъна намачкайте.
Изпържете лука и целината до омекване (около 5-7 минути), след което добавете чесъна и 1-2 минути по-късно сложете маслото. Когато се разтопи, изсипете брашното и разбъркайте.
След няколко минути налейте бирата и пилешкия бульон. Когато течността кипне, намалете котлона и нека супата се вари в продължение на 15 минути.
Намалете огъня до минимум, прибавете сметаната и сиренето. Оставете да си приготвя, докато последното се разтопи. Накрая сложете парченцата бекон и поднесете супата гореща.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
Коментари към Крем супа с бира, бекон и сирене Чедър